Sportsko jutro na Detelinari okupilo više od 350 mališana


Na dečjem igralištu na Bulevaru Evrope održana je manifestacija „Sportsko jutro na Detelinari“

Više od 350 mališana imalo je priliku da učestvuje u raznim spotskim aktivnostima, demonstraciji savate boksa i fudbala, takmičenju u odbojci, tenisu glavom, trčanju i preskakanju lastiša.

Osim sportskih aktivnosti, za mališane su bile organizovane kreativne i umetničke radionice pa se svako od njih mogao oprobati u pravljenju aviona od papira i oslikavanju boca.

Manifestaciju su peti put organizovali udruženja građana „Novi Sad” i „Sportisimo” s ciljem da se animira i socijalizuje što veći broj dece i omladine. Nenad Radonjić iz Udruženja „Sportisimo” kazao nam je da manifestacija uključuje i roditelje da bi što aktivnije uzeli učešće u odrastanju svoje dece.

– „Sportsko jutro na Detelinari” organizujemo da bi se deca više družila s roditeljima i da upravo mame i tate vide da i oni aktivno mogu učestvovati u igri s decom na igralištima, a ne samo da sede na klupama dok se deca zabavljaju – objasnio je Radonjić, prenosi Dnevnik.

Goran Bajšanski iz Udruženja građana „Novi Sad” je dodao da je njihov cilj da roditelji sarađuju s decom, te da mogu da se zanimaju sa svojim klincima bez ikakvih sprava, upravo kroz aktivnosti koje su im juče na manifestaciji prikazane i u kojima su učestvovali.

– Deca su oduševljena i verovatno bi volela da pravimo ovo jedanput mesečno – rekao je Bajšanski. – Sve ih je više, zbog čega nam je veoma drago i srećni smo što svake godine dolaze novi mališani.

On je dodao da je dosta igara danas zaboravljeno, ali da ih deca i dalje jednako prihvataju i žele.

izvor: NS TV, dnevnik.rs, agencije