Promenada pored Spensa i stadiona imaće četiri nivoa - u najudarnijim trenucima i do 2.000 radnika na gradilištu


U narednih mesec dana očekuje se da prizemlje dobije svoje prve obrise

Ekipa Dnevnika posetila je gradilište na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, gde ovih dana oko 400 radnika vredno radi da bi pripremio teren za nadolazeće poslove.

Radovi dobro napreduju i sve teče u skladu s dinamičkim planom pa se očekuje da novi tržni centar bude gotov u četvrtom kvartalu 2018. godine.

"Svakako smo u zacrtanim rokovima i zgrada će uskoro dobiti konačni oblik sa 150.000 kvadratnih metara površine objekta, u okviru kojih je 50.000 za maloprodajne, zabavne, ugostiteljske i uslužne sadržaje", rekao je za Dnevnik divelopment menadžer firme „Nepi-rockcastle” , vodećeg investitora u oblasti komercijalnih nekretnina u centralnoj i istočnoj Evropi, Nemanja Savčić.

On dodaje da rade punim kapacitetetom da bi naredne faze gradnje, koje se ne mogu odlagati, mogle biti izvedene.

"Radi se gotovo non-stop, a u najudarnijim trenucima očekujemo i do 2.000 radnika na gradilištu", kaže Savčić.

Tržni centar će imati četiri nivoa, ulaz s tri strane, kao i veliki parking s oko 1.500 mesta. U prizemlju će biti smešteni najeminentniji modni brendovi, kao i u podzemnom delu, gde će, osim prodavnica odeće, biti i hipermarket. „Promenada” će imati dva sprata, a jedan od njih biće rezervisan za zabavne sadržaje.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija