Produženi radovi zbog lepog vremena - Zimska služba modernizovana


Iako se zvanično bliži završetak građevinske sezone, koji je istovremeno i početak zimske, JKP „Put“ svakodnevno nastavlja radove na gradilištima koja su otvorena u prethodnom periodu

Tako postrojenje za proizvodnju asfalta – asfaltna baza – neće prekidati rad sve dok to budu dozvoljavale spoljne temperature.

– S obzirom na to da je dinamika izvođenja radova uslovljena vremenskim prilikama, namera je da iskoristimo svaki dan lepog vremena, bez kiše i niskih temperatura, da bismo do kraja ove godine uradili što više od planiranog – kaže Biljana Ćubić iz Informativne službe tog preduzeća.

Poduži je spisak aktuelnih gradilišta, pa se tako u Ulici Gornje Sajlovo na Sajlovu već petnaestak dana odvijaju radovi na zameni kompletnog zastora, struganju, nivelisanju i izradi novog asfaltnog sloja, uz proširenje kolovoza sa 4,7 metra na pet.

– To je ulica kojom saobraća gradski prevoz u naselju Sajlovo i još jedna u nizu ulica, uz Donje Sajlovo, Jovana Vučerića, Novu... koje su u okviru programa revitalizacije saobraćajnica na Sajlovu tokom ovog leta dobile novi asfalt. I poslednja deonica, duga 350 metara, od ukupno 1.050 m kolovoza, je asfaltirana – kaže Biljana Ćubić.

Nabavljena je nova građevinska mašina s raonikom. A u planu je nabavka još tri poluteretna vozila sa posipačima i raonicima, koji će svakako doprineti efikasnijem radu Zimske službe.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: jkpput.rs