Predsednik Voše: Revizorska kuća će ispitati poslovanje kluba - Renoviraće se "Karađorđe" ili graditi nov stadion


Nova uprava, na koju je novosadski superligaš čekao od 1. septembra, već je povukla prve poteze u korist stabilizacije kluba, prenose mediji

To ističe Dušan Vlaović, generalni direktor "Dnevnik Vojvodina presa", koji je u utorak uveče na Skupštini kluba jednoglasno izabran za prvog operativca Vojvodine.

- Izradili smo finansijski i takmičarski plan i program u naredne dve godine po kojem bi, kako smatramo, Vojvodina bila stabilan klub i nastupala u evropskim takmičenjima - kaže Vlaović. - Cilj je da tokom ove sezone iznedrimo četiri-pet igrača koji bi dogodine trebalo da budu nosioci igre i da nastavimo da se oslanjamo na sopstvene snage. Izvor je, naravno, naša omladinska škola "Ilija Pantelić".

Osnova za ambicije potražena je u činjenici da su uz klub generalni sponzor "Srbijagas" i Grad Novi Sad, jer je, kako Vlaović naglašava, rešenje za ozdravljenje kluba poteklo upravo od gradonačelnika Miloša Vučevića i generalnog direktora "Srbijagasa" Dušana Bajatovića.

- Oni su najzaslužniji što Vojvodina ima uslove za nesmetano funkcionisanje. To znači da je omogućeno redovno takmičenje, finansiranje kluba i izvor za zarade zaposlenih i tekuće troškove. To je prvi put da klub raspolaže sa sredstvima za, da kažemo, normalan rad. Naš naredni potez odnosi se na revizorsku kuću koja će ispitati poslovanje kluba, načiniti presek situacije i po ekonomskom i po pravnom pitanju, tako da se zna na čemu smo - dodaje Vlaović, prenose Novosti.

Klupski račun, koji je pod blokadom već 11 meseci, trebalo bi, kako Vlaović ističe, da bude deblokiran već u narednih nekoliko dana, kao i da se deo dugova reprogramira.

Predsednik Uprave Vojvodine Dušan Vlaović ističe da će klub u saradnji sa Gradom Novim Sadom u najskorije vreme pristupiti rekonstrukciji stadiona "Karađorđe":

- Renoviraće se "Karađorđe" ili graditi nov stadion, po savremenim standardima.

izvor: novosti.rs, foto: NSinfo

KUP: Voša u 1/4 finala

POPULARNO