02.10.2017.

Poni kutak okuplja mališane koji uče da jašu, druže se s konjićima i drugom decom


Promocija konjičkog sporta i rekreativnog jahanja za sve generacije održana je juče u Konjičkom klubu „Petras” u Petrovaradinu

Malo stariji rekreativci i sportisti imali su javne treninge u okviru škole jahanja, dok su mališani učestvovali na „Poni kupu”, gde su pokazivali starijima šta su naučili u toku sezone, ali se i družili s omiljenim ponijima.

"„Poni kutak” je mesto za najmlađe u sklopu Kluba, a okuplja mališane od dve do sedam godina koji uče da jašu, druže se s konjićima i drugom decom i borave u prirodi", kaže za Dnevnik Tamara Cvejanović Kuran iz Konjičkog kluba „Petras”. Deca su na različitim nivoima, a neki već samostalno jašu ponije.

Po njenim rečima, u školicu jahanja „Poni kutak” redovno pohađa tridesetak dece, dok svakodnevno dolazi bar još toliko da bi se družili i probali da jašu. Klub raspolaže s tri ponija za jahanje i dva za druženje, a ukupno sa četrdesetak konja, za školu jahanja, ali i sportskih, koji učestvuju na preponskim turnirima.

Po rečima sagovornice Dnevnika, svi konji su mirni te svako može naći nekog koji mu odgovara. Ona jahanje preporučuje svima, a naročito roditeljima s decom jer mališani tako od samog početka stiču naviku da provode vreme napolju, zavole sport i životinje, a dobro je i za kičmu, jačanje ravnoteže, motorike i samopouzdanja.

izvor: dnevnik.rs, foto: .facebook.com/PonyKutak

POPULARNO