Petrovaradin dobija velelepno sportsko zdanje - posle dve godine izgradnje


Građani Petrovaradina od sutra će na raspolaganju imati velelepno sportsko zdanje
rekao je za Dnevnik član Saveta MZ Petrovaradin Dražen Malobabić.

“U susret Danu oslobođenja upriličićemo svečanost na koju su Petrovaradinci nestrpljivo čekali – kazao je Malobabić. – Hala sutra svečano otvara vrata za posetioce u podne, ali će sportski program početi već u 9 časova. Na susednim terenima za mali fudbal, dečaci rođeni od 2006. do 2009. godine nadmetaće se međusobno, da bi se završni mečevi igrali u novoj hali u okviru zvaničnog programa.”

Uz zvanično obraćanje gradskih čelnika, a očekuje se da se građanima obrati gradonačelnik Miloš Vučević, posetioci će imati priliku da uživaju u bogatom programu nekoliko kulturno-umetničkih društava i sportskim nadmetanjima u malom fudbalu, džudou i karateu. Posebno je važno to što će učesnici biti najmlađi takmičari, prenosi Dnevnik.

Izgradnja sportske dvorane u Petrovaradinu trajala je dve godine, obuhvata površinu od 2.400 kvadratnih metara i ima 900 sedećih mesta. Namenjena je dvoranskim sportovima, poput malog fudbala, rukometa, odbojke, košarke i borilačkih sportova, a poseduje i teretanu. Za njenu izgradnju Grad Novi Sad izdvojio je 170 miliona dinara.

izvor: dnevnik.rs, foto: novisad.rs


POPULARNO