Oktoberfest u znaku bogate vojvođanske hmeljarske tradicije


Drugi po redu Novosadski oktoberfest održan je na Novosadskom sajmu u Master centru

u organizaciji Novosadskog sajma i ,,Color Press Group“, a uz podršku Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada. Veliku halu Master centra Sajma prožimali su zvuci popularnih domaćih bendova, dok je čitava manifestacija u znaku brojnih vrsta domaćih i stranih piva, pereca i kobasica, u duhu bavarske tradicije.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, je u prisustvu gradskih i pokrajinskih zvaničnika i predstavnika Ambasade Nemačke u Republici Srbiji pozdravio skup.
,,Sa zadovoljstvom smo podržali ovu manifestaciju upravo iz razloga što je ona za samo godinu dana postala turistički proizvod Novog Sada. Broj posetilaca, bogat sadržaj i interesovanje opšte javnosti za ovu manifestaciju potvrđuju da je ona deo kulturnog miljea, ne samo grada, već i čitave pokrajine. To što nosi naziv popularne nemačke manifestacije, ne znači da je svojevrsna interpretacija iste, već dokazuje da upravo ovaj kulturni prostor baštini zajedničke vrednosti. Istorija pivarstva, hmeljarstva, kultura pijenja piva u Vojvodini, čekala je da je neko uobliči u ovakvu manifestaciju“, rekao je Đoković.

On je dodao da Novosadski okrtoberfest predstavlja ne samo spoj dva prostora, dve kulture, dve države, nego je ovo formatiranje jednog metafizičkog i kulturnog potencijala koji poseduje Vojvodina.

foto: facebook.com/ns.oktoberfest

POPULARNO