Oglas za pronalaženje privatnog partnera za JKP "Stan" u narednih nekoliko dana


Grad Novi Sad će oglas za pronalaženje privatnog partnera za JKP "Stan" raspisati u narednih nekoliko dana

Ova informacija saopštena je na sednici Skupštine grada tokom rasprave o odluci o maksimalnom broju zaposlenih u gradskim službama, prema kojoj u "Stanu" ostaje samo pet zaposlenih.

Kako su predstavnici vlasti objasnili, ostali radnici, njih više od 130, neće dobiti otkaz, nego će biti prebačeni u novo preduzeće koje će nastati nakon ulaska privatnog partnera u "Stan".

Na samoj sednici, tokom rasprave o odluci o maksimalnom broju zaposlenih, kojom se predviđa da u upravama, službama i javnim preduzećima radi 7.898 radnika, što je smanjenje za nekoliko stotina u odnosu na prethodnih 8.380 radnika, rečeno je da neće biti otpuštanja. Predstavnici vlasti su naime navodili da je tu razlika koja je nastala zbog smanjenja broja radnika u "Stanu", a ostalo je prirodni odliv iz preduzeća, jer nema novih zapošljavanja.

S druge strane, opozicioni odbornici nisu želeli da podrže ovu odluku, prvenstveno kritikujući to što im je dostavljena samo tabela sa brojevima radnika, bez ikakvih analiza i drugih informacija o tome kako se uopšte došlo do toga da je potrebno da u nekoj službi radi baš toliko radnika.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo

POPULARNO