06.10.2017.

Odloženo - Proširenje i probijanje novog bulevara na Novom naselju


Probijanje Ulice Bate Brkića ka Futoškom putu preko Tozinovca, čije je rušenje u toku, očekuje u narednoj godini

Proširenje i probijanje Ulice Bate Brkića ka Futoškom putu čeka se godinama, a čini se da će se i dalje čekati jer nije uspela javna nabavka za projektanta buduće saobraćajnice.

Prema informacijama 021.rs, Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) nije uspela da završi tender za dopunu tehničke dokumentacije za radove u Bate Brkića, jer se pozvani projektant nije javio. Naime, još 2015. godine je beogradska firma "Hidro projekt - saobraćaj" radila projekat i sada ju je Uprava pozvala da u pregovaračkom postupku dostavi ponudu za dopunu tehničke dokumentacije, ali oni to nisu učinili.

Ovaj posao je vredan 700.000 dinara i uskoro bi trebalo da se ponovi procedura, kako bi konačno počelo proširenje ove ulice.

S druge strane, dok dopuna dokumentacije za radove na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži i saobraćajnici nije uspela, završen je tender za dopunu tehničke dokumentacije za postavljanje javne rasvete na budućem proširenom delu ove ulice. U ovom slučaju u pregovaračkom postupku se javila pozvana firma "Šidprojekt" koja je još 2013. godine uradila projekat. Ona je dobila da za skoro 350.000 dinara dopuni projekat u roku od 120 dana, prenosi 021.rs.

Podsetimo da se probijanje Ulice Bate Brkića ka Futoškom putu preko Tozinovca, čije je rušenje u toku, očekuje u narednoj godini. Procenjena vrednost radova je oko 300 miliona dinara.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo

Nova Satelitska pijaca - čeka probijanje Bulevara Bate Brkića

POPULARNO