22.10.2017.

Od 10h Novosadski maraton - izmene trasa na gradskim linijama


Novosadski maraton održaće se u nedelju 22. oktobra, a start trke zakazan je za 10 časova na Trgu slobode

Glavna trka od 42,195 kilometra startuje u 10 časova, a staza se zatvara u 15 sati. Pored maratonske trke, u nedelju 22. oktobra održaće se i propratne trke 25. Novosadskog maratona: diplomatski maraton, štafetni maraton (od tri do 10 izmena), trka na 33,815 km, trka na 25,435 km, humanitarna EKO rekreacija, rekreativno trčanje na 10,548 km, trčanje srednjoškolaca, osnovaca, predškolaca, kao i tradicionalna puzeća trka beba.

Trasa Novosadskog maratona kreće od Trga slobode, ide Ulicom Zmaj Jovinom, Dunavskom, Kejom Žrtava racije, Beogradskim kejom, Bulevarom cara Lazara, Ulicom dr Sime Miloševića, Jiričekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana, Balzakovom, 1300 kaplara, Ulicom Ive Andrića, Bulevarom Evrope, Futoškom ulicom, Futoškim i Novosadskim putem, gde se pravi okret na semaforu kod ulaza u Veternik.

JGSP „Novi Sad“ obaveštava korisnike usluga prevoza da će 22. oktobra zbog održavanja Novosadskog maratona doći do privremene izmene trasa na gradskim linijama 1, 6, 8, 11A, 11B i 13

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve autobuski saobraćaj od 9.45 do 15.00 časova odvijaće se na sledeći način:


LINIJE BROJ 1 I 8
- Autobusi na ovim linijama okretanje na Limanu obavljaće desnim skretanjem iz Fruškogorske ulice u Ulicu Narodnog fronta, zatim će ulaziti desno na Bulevar oslobođenja iz koga će skretati desno na Bulevar cara Lazara i saobraćaju do Fruškogorske ulice, odakle će nastavljati postojećom (redovnom) trasom.
-Vreme do sledećeg polaska autobusi će izdržavati na stajalištu Narodni front – Fruškogorska ulica.


LINIJA BROJ 6
- Smer Adice - Podbara:
Iz Jevrejske ulice autobusi će skretati levo u Uspensku ulicu i okretati se na terminalu u Šafarikovoj ulici.
- Smer Podbara - Adice:
Sa terminala u Šafarikovoj ulici autobusi će skretati u Jevrejsku ulicu i dalje nastavljati postojećom (redovnom) trasom.


LINIJE BROJ 11A I 11B
- Autobusi na ovim linijama neće saobraćati za vreme trajanja Novosadskog maratona.


 LINIJA BROJ 13
- Autobusi okretanje na Limanu obavljaće desnim skretanjem u Fruškogorsku ulicu sa Bulevara cara Lazara, ulaziti desno u Ulicu Narodnog fronta, zatim desno na Bulevar oslobođenja, odakle će nastavljati postojećom (redovnom) trasom.
- Vreme do sledećeg polaska autobusi će izdržavati na stajalištu Narodni front – Fruškogorska ulica.
AUTOBUSI NA IZMENJENOM DELU TRASE LINIJA BROJ 1, 6, 8 I 13 KORISTIĆE POSTOJEĆA STAJALIŠTA DRUGIH LINIJA.

foto: facebook.com/novisad.marathon

POPULARNO