14.10.2017.

Od 1. januara - Penzije veće 5, plate 10%


Penzije u Srbiji će od 1. januara 2018. godine biti povećane za pet odsto, a plate u javnom sektoru 10 odsto, rekla je danas premijerka Srbije Ana Brnabić na predstavljanu sto dana rada Vlade Srbije

Penzioneri će od 1. januara 2018. dobiti pet odsto veće penzije, a narednog meseca primiće jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je to omogućeno nakon dobrih fiskalnih rezultata.

Najvećem broju zaposlenih u javnom sektoru, učiteljima i nastavnicima u osnovim i srednjim školama, vaspitačima u učeničkom i studentskom standardu, lekarima, medicinskim sestrama i tehničarima u ustanovama zdravstvene i socialne zaštite plate će biti povećane za 10 odsto, rekla je Brnabić.

Toliko povećanje dobiće i zaposleni u sudovima i tužilaštvima i zavodima za izvršenje krivičnih snakcija, ustanovama kulture i poreske uprave.

Zaposleni u administraciji dobiće povećanje od pet odsto, istakla je ona.

"Smatramo da zbog težine poslova, odgovornosti koje imaju, povećanje od 10 odsto svakako će biti i vojsci, policiji i bezbednosnim službama", naglasila je Brnabić.

Obećala sam modernizaciju, digitalizaciju, ulaganje u obrazovanje, podsetila je Brnabić podnoseći izveštaj o prvih sto dana Vlade Srbije.

izvor: agencije, foto: ilustracija

POPULARNO