Novi semafor na Novom naselju počinje sa radom


Novopostavlјeni semafor na Novom naselјu, na raskrsnici ulica Bate Brkića i Selјačkih buna koji je do sada bio u probnom radu
počinje sa režimom redovnog rada u četvrtak 19. oktobra.

Pešački prelaz na ovoj raskrsnici do sada je bio označen samo horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, što nije dovolјno za pružanje maksimalne bezbednosti svim učesnicima u saobraćaju. Zbog velike gustine saobraćaja, više saobraćajnih traka po smeru, neposredne blizine objekta Osnovne škole „Prva vojvođanska brigada“, Predškolske ustanove „Guliver“ i ŠOSO „Milan Petrović“, bio je otežan prelazak pešaka, naročito dece, i postojala je opravdana potreba za bezbednijim i efeksnijim regulisanjem saobraćaja postavlјanjem svetlosne signalizacije.

U okviru radova na postavlјanju semafora obavlјeni su i radovi na produženju postojećeg ostrva duž Ulice Bate Brkića, počev od Bulevara vojvode Stepe pa sve do raskrsnice sa Ulicom selјačkih buna i posle raskrsnice u dužini od oko 50 m. Zbog povećene frekventnosti prelaza i velike širine kolovoza, izgrađen je pešački prelaz i biciklistički prelaz, čime je obezbeđeno nesmetano kretanje pešaka i biciklista u zoni raskrsnice. Za potrebe bezbednog kretanja slepih i slabovidih lica postavlјene su ploče upozorenja. Postojeća bus stajališta na kolovozu duž Ulice Bate Brkića korigovana su u smislu dogradnje dela pešačke staze i stajališta za pešake.


POPULARNO