Novi Sad otkupio od Vojske deo zemljišta na Limanu 4 - planovi i za kasarnu Arčibald Rajs i Jugovićevo


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević razgovarao je pre tri dana sa ministrom odbrane

Aleksandrom Vulinom i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije, Ljubišom Dikovićem, o saradnji Grada i Vojske i tome da se nađe modalitet da Novi Sad iskoristi kapacitete kojima danas raspolaže Vojska Srbije, za širenje grada po urbanističkim planovima.

Gradonačelnik je podsetio da je Grad već otkupio deo zemljišta na Limanu 4, da postoje planovi za kasarnu Arčibald Rajs, ali i kasarnu Jugovićevo.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević je istakao da je poseta kasarni „Jugovićevo“ dobra prilika da se vidi spremnost Prve brigade Kopnene vojske, kao i za upoznavanje njihovog rada i uslova u kojima borave.

„Pokrajinska vlada pruža veliku podršku onome što radi Vlada Republike Srbije i Ministarstvo odbrane na tehničkoj obnovi Vojske Srbije i poboljšanju materijalnog statusa njihovih pripadnika kroz povećanje plata. Svi zaposleni u javnom sektoru, a time i u vojsci, kao i svi građani podneli su teret ekonomskih reformi. Te mere štednje i ekonomskih reformi su dale rezultate i sada je prilika da se poboljša materijalni status zaposlenih u vojsci Republike Srbije i u celom bezbednosnom sektoru“, rekao je potpredsednik Milićević i dodao da je na sastanku bilo reči i o temama poput rešavanja stambenih pitanja za pripadnike Vojske. On je naveo da će Pokrajina i tu dati svoj doprinos i izrazio uverenje da ćemo uspeti da očuvamo i unapredimo rad Vojske Srbije.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je istakao da je reč složenom procesu o kojem se do sada više puta razgovaralo i izneo ubeđenje da se jedino zajedničkim zalaganjem mogu obezbediti Vojsci Srbije najbolji uslove za rad na teritoriji našeg grada, ali i da Novi Sad može iskoristiti kapacitete kojima danas raspolaže Vojska Srbije, za širenje grada po urbanističkim planovima.

„ Bitno je da smo okupljeni oko istog cilja, a to je da naša država bude jača u svakom pogledu“, naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

foto: ilustracija

POPULARNO