Novi most za novi bulevar - treba vizuelno da izgleda isto kao postojeći Sentandrejski most


Procena da će gradnja mosta koštati 165 miliona dinara

Tender za projektovanje mosta-blizanca postojećeg Sentandrejskog (Klisanskog) mosta na Kanalu DTD nastavljen je nakon pet meseci, saznaje 021.rs.

Ova javna nabavka Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) je stala krajem maja pred samo otvaranje ponuda kada je jedan od zainteresovanih ponuđača podneo prigovor na postupak. Komisija za zaštitu prava ponuđača je tek nedavno odbila prigovor, tako da je UGZI tek sada mogao da nastavi postupak, prenosi 021.rs.

Otvaranje ponuda je zakazano za 1. novembar.

Podsetimo da je vrednost tendera 15 miliona dinara, a u konkursnoj dokumentaciji se navodi da novi most-blizanac treba vizuelno da izgleda isto kao postojeći Sentandrejski most, odnosno da bude dug 195 metara sa dve saobraćajne trake širine 3,5 metara, biciklističkom i pešačkom stazom širine dva i 1,6 metara, kao i da ima obezbeđen prostor za postavljanje instalacija i redovnu i dekorativnu rasvetu.

Pomenimo i da je procena da će gradnja mosta koštati 165 miliona dinara.

Gradnja novog mosta je blisko vezana sa rekonstrukcijom i proširenjem Sentandrejskog puta, međutim nepoznato je kada će ovi radovi početi. Naime, "Putevi Srbije", Pokrajina i Grad Novi Sad su još prošle godine dogovorili ove radove i obezbedili 730 miliona dinara, ali tendera za radove još nema.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo