Nova Satelitska pijaca - čeka probijanje Bulevara Bate Brkića


U javnom preduzeću Tržnica zadovoljni su popunjenošću tezgi, posebno na najatraktivnijim pijacama, poput Futoške i Limanske

„Nešto slabije posluje Temerinska pijaca, a verovatan razlog tome je frekventnost saobraćaja i nedostatak parking-prostora, što opet nije do nas. Pijace na obodu grada, poput Kameničke i Petrovaradinske, takođe slabije posluju. Kvantaška je najspecifičnija, što odgovara načinu prodaje i vrsti robe. Isto je na Najlon pijaci, koja živi, praktično, od petka do ponedeljka“, rekla je Ana Pataki za Dnevnik.

„Tržnica” je finansirala projektnu dokumenatciju i prvu fazu radova na Satelitskoj pijaci (novi plato i tezge), dok se još uvek čeka na drugu zbog najvljenog probijanja Bulevara Bate Brkića.

„Onog trenutka kada nam Grad signalizira da radovi počinju, u roku od 24 sata selimo naše redovne zakupce na sedamdesetak novih tezgi kojima raspolažemo da ne bi izgubili nijedan dan zakupa koji plaćaju i da bi imali sve uslove za nastavak rada“, iznela je Ana Pataki.

Do kraja godine planirano je i podizanje još jedne nadstrešnice na Najlon pijaci da bi kupci i zakupci bili zaštićeni, a roba suva u lošim vremenskim uslovima. Trenutno se čeka građevinska dozvola.

izvor: dnevnik.rs, foto: NSinfo

Novi Sad i zvanično dobio novu pešačku zonu

Novo Novo naselje na javnom uvidu - Novi bulevar i park, nove kule od 12 i 14 spratova, mostić...

POPULARNO