Nova šansa za novi bulevar na Novom naselju


Uprava za građevinsko zemljište (UGZI) ponovo je raspisala javnu nabavku za dopunu tehničke dokumentacije za proširenje Bate Brkića

Kao i pre mesec dana, Uprava je pokrenula pregovarački postupak i ponovo poslala poziv firmi "Hidro projekt - saobraćaj" iz Beograda da dostavi ponudu. Poziv je poslat samo ovom preduzeću jer su oni svojevremeno 2015. godine već izradili projekat saobraćajnih površina, vodovoda i kanalizacije u delu Bate Brkića od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta.

Podsetimo da prvi pregovarački postupak nije uspeo jer se beogradska firma nije javila. Vrednost izrade dopune tehničke dokumentacije je 700.000 dinara.

Kažimo i da je Uprava uspela da uspešno sprovede tender za dopunu tehničke dokumentacije za javnu rasvetu na ovoj lokaciji. Taj posao radi "Šidprojekt" za 350.000 dinara i rokom od 120 dana.

Ukoliko tender ovaj put uspe, Grad će moći da planira da u narednoj godini krene sa probijanjem Ulice Bate Brkića ka Futoškom putu preko Tozinovca, čije je rušenje u toku. Od ranije je procenjeno da će ovi radovi koštati oko 300 miliona dinara.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo

Novo NN: Otvoreni bazeni, novi park, soliteri, novi bulevar, mostić, podzemne garaže...