Nova javna nabavka: Obnova biciklističkih staza na Bulevaru Mihajla Pupina za godinu dana


Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) mesec dana od neuspelog tendera za rekonstrukciju biciklitičkih staza na Bulevaru Mihajla Pupina, raspisala je novu javnu nabavku

Dok je na prethodni tender mogao da se javi ko želi, UGZI je sada poslao pozive određenim firmama odnosno pokrenuo je pregovorački postupak. Kompanija sa kojom bude napravljen dogovor treba da izradi tehničku dokumentaciju za radove na biciklističkim stazama na delu Bulevara Mihajla Pupina od Jevrejske do Varadinskog mosta (Trg Neznanog junaka).

Pozivi da dostave ponudu su poslate novosadskim preduzećima "Vojvodinaprojekt", "Gramont-NS", "VIA inženjering", "AG-UNS Arhitektonsko građevinski institut" i beogradskim firmama "Institut za puteve" i "Hidroprojekt saobraćaj". Vrednost nabavke je 666.667 dinara, a ova preduzeća imaju rok do 16. oktobra da dostave svoje ponude, prenosi 021.rs.

U međuvremenu UGZI nije uspeo da završi tender za odabir firme koja će obaviti tehničku kontrolu projekta rekonstrukcije. Naime, na tender se javio samo "IM projekt" iz Beograda koji nije dostavio potpunu dokumentaciju i njegova ponuda od 249.000 dinara je bila znatno veća od  procenjene vrednosti od 66.667 dinara. Očekuje se da će UGZI uskoro ponoviti ovaj tender.

Podsetimo da je u planu da se na Bulevaru Mihajla Pupina rekonstruiše ili sagradi 1.090 metara biciklističkih staza širine dva metra, a biće obnovljen i jedan deo pešačkih staza.

Uz sva odlaganja oko tendera, sasvim je izvesno da rekonsturkcija biciklističkih staza u centru neće uslediti pre sledeće jeseni.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija

POPULARNO