07.10.2017.

Najveći modni događaj u Jugoistočnoj Evropi - Serbia Fashion Week u Novom Sadu


Jedina licencirana Nedelja mode u Srbiji i najveći modni događaj u Jugoistočnoj Evropi „Serbia Fashion Week”

uz učešće više od 50 kreatora iz celog sveta, biće održana od 20. do 26. novembra u Novom Sadu, a svečana dodela nagrada, 27. novembra.

Zahvaljujući „Serbia Fashion Week”- u u prethodnom periodu potpisan je ugovor o saradnji sa čak 26 Nedelja mode širom sveta, što je za rezultat imalo predstavljanje više od 50 srpskih dizajnera na nekim od najtraženijih modnih pista. Kako ističu u „Serbia Fashion Week”-u, to je osim za naše dizajnere, značajno i za razvoj tekstilne industrije Srbije uopšte.

Već četvrti put zaredom srpski dizajneri imali su priliku da se predstave na Nedelji mode u Njujorku. Svoje nove kolekcije 10. septembra predstavili su Zvonko Marković, Marina Ilić i Sanja Bobar, a ovacije publike i pohvale modne kritike jasan su pokazatelj novog uspeha srpske mode na jednom od najznačajnijih modnih događaja na svetu.

Dve nedelje kasnije, tokom održavanja „Milan Fashion Week”-a, 24. septembra, svoje nove kolekcije u jednoj od omiljenih modih prestonica sveta predstavile su naše istaknute dizajnerke Marija Šabić, Hana Sirćo i Milica Tričković, i to rame uz rame s ikonama mode kao što su Roberto Kavali, Đorđo Armani, Guči i mnogi drugi. Njihove kolekcije bile su među najistaknutijima, što je donelo čestitke i sjajne kritike javnosti, medija i posetilaca koji su revije ispratili s velikom pažnjom.

izvor: dnevnik.rs, foto: facebook.com/serbiafashionweek

POPULARNO