FSS traži novog selektora - Sergej konačno u reprzentaciji


Slavoljub Muslin je završio misiju selektora Srbije, najavile su Novosti

FS Srbije već mu je tokom vikenda pripremio i papir s raskidom ugovora koji bi iskusni stručnjak trebalo da razmotri pa da ga potpiše u narednom periodu. "Orlovi" će dobiti novog selektora za Mundijal u Rusiji 2018, a na dva prijateljska meča protiv Kine 10. i Južne Koreje 14. novembra selekciju će, najverovatije, voditi pomoćnik Mladen Krstajić.

Predsednik FS Srbije Slaviša Kokeza i selektor Slavoljub Muslin ostali su čvrsti u svojim stavovima i viđenjima od sastanka u četvrtak, tako da je ovaj ishod bio očekivan, jer nikome ne odgovara pat-situacija. Stručnjak koji je odveo Srbiju na Mundijal se odmah posle sastanka vratio u Francusku i ne namerava da ponovo seda za sto sa čelnikom Saveza. Ukoliko mu odgovara predlog FSS o raskidu, potpisaće ga, ali ako finansijska strana ne bude po njegovoj volji, čekaće da ga FSS otpusti i isplati po ugovoru koji mu ističe jula 2018. godine.

Po kuloarima već kruže imena naslednika, a prvo je Dragan Stojković Piksi, trener kineskog Gvangdžua RF. Spominju se i Ljubiša Tumbaković, selektor Crne Gore, pa nekadašnji selektor Slovačke Vladimir Vajs, ali je suština u tome da FSS nema potrebe da žuri sa izborom naslednika, već mirno može da sačeka žreb za Mundijal 1. decembra u Moskvi pa da do kraja godine donese odluku.

Srpsku fudbalsku javnost očekuje još jedan period tenzija, insinuacija, licitiranja, i to u vreme kad je ostvaren veliki uspeh plasmanom na Svetsko prvenstvo posle osam godina. Umesto mirnih priprema, analiza, "orlovi" će krenuti od nule da prave tim i igru.

A Slavoljub Muslin je postao prvi evropski selektor koji je ostao bez posla a doveo svoj tim na Mundijal... prenose Novosti.

FS Srbije će danas saopštiti spisak reprezentativaca za mečeve protiv Kine (10. novembar) i Južne Koreje, četiri dana kasnije, ali samo na sajtu, dok će izostati standardna konferencija za medije.

Na ovoj turneji bi trebalo očekivati da debituje bivši igrač Vojvodine Sergej Milinković-Savić, ali i još neki igrači koje je Muslin preskakao u kvalifikacijama.

izvor: novosti.rs, foto: fss.rs

POPULARNO