16.10.2017.

Dobra strana ulice - Igrao se besket na platou Spensa


Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je petom turniru u basketu 3 na 3 "Dobra strana ulice" koji se organizuje prema pravilima FIBA 3x3

Ekipe su se na platou Spensa takmičile u tri kategorije - mlađi pioniri, pioniri i kadeti.

- Ovom akcijom smo pokazali da zaista postoji dobra strana ulice. Suština je skretanje pažnje javnosti na to da reč "ulica" ne nosi samo onu negativnu konotaciju za koju se često vezuje, već da ona znači i zabavu, rekreaciju, timski rad i nadmetanje u sportu. Želja nam je da sva deca iz Novog Sada počnu masovno da dolaze na terene, da se druže i takmiče. Time ona izgrađuju osobine koje su u saglasju sa zdravim stilom života. Grad Novi Sad je uvek tu da obezbedi adekvatne uslove za njihovo sportsko angažovanje i da učini da im sportski sadržaji budu lako dostupni. Zato podržavamo i ovu odličnu akciju, ulažemo u izgradnju sportske infrastrukture i trudimo se da kad naša deca izađu na ulicu, mogu sa lakoćom da nađu sadržaj ka kojem će kanalistati svoju energiju i pravilno usmeriti svoje talente - rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Turnir ima kako sportski, tako i humanitarni karakter, a cilj je promocija ljudskih i sportskih vrednosti. Glavni promoter turnira je svetski prvak u basketu 3 na 3 Marko Savić iz Novog Sada. On je naglasio da se prvi put ovo takmičenje pravi bez učešća seniorskih ekipa, odnosno da je akcenat na deci.

- Cilj nam je da širimo ovu akciju iz godine u godinu, a to i uspevamo uz podršku Grada Novog Sada i sponzora. Planiramo da u narednom periodu pored basketa, uvedemo i alternativne ulične sportove u ovo takmičenje - rekao je Marko Savić.

POPULARNO