Davidov: U utorak će biti izabran novi predsednik UO Voše - i svih 11 članova ovog tela


„Vremena za opuštanje nemamo jer nas već u sredu očekuje utakmica s Dobanovčanima“, jasan je bio Vladimir Buač, trener Vojvodine

“Počeli smo pripreme za ovaj susret, u subotu sam bio u Bačkoj Topoli sa sekretarom našeg stručnog štaba Draganom Vukićevićem, gde sam pratio duel između domaćeg TSC-a i Budućnosti i imao sam priliku da se uverim u to kakav nas rival očekuje. Istina, nije Budućnost igrala s najjačim timom, ali, bez obzira, jasno je da mesta preteranoj samouverenosti kod naših igrača jednostavno nema.”

Vojvodina je, ipak, favorit i svaki drugačiji ishod, osim sigurne pobede crveno-belih, bio bi ravan istinskoj senzaciji.

„Igrači će morati da budu maksimalno ozbiljni i posvećeni ostvarivanju zadataka koje pred njih budemo postavili. To znači da smo okrenuti sebi samima i našoj igri i, ukoliko ona bude na nivou koji od ekipe očekujem, verujem u sigurni prolaz u naredno kolo Kupa Srbije. Bez sumnje je da uloga velikog favorita pripada Vojvodini i želimo da je opravdamo i pokažemo da smo u usponu forme. To je moglo da se nasluti u duelu s Radničkim, a sad želimo nastavak tog procesa. Igramo na “Karađorđu”, imaćemo, dakle, uslove da uspostavimo pas igru kojoj težimo i mislim da ćemo se na kraju radovati, zajedno s našim navijačima.”

Novosađani nemaju personalnih problema, svi igrači su zdravi i spremni da konkurišu za sastav koji će početi duel s timom iz Dobanovaca, a nema ni fudbalera koji imaju probleme s kartonima.

„Od lakše povrede oporavio se Brazilac Renan da Silva Alveš, tako da mogu da računam na sve raspoložive protimce. Moguće je da ću napraviti jednu ili dve promene u sastavu u odnosu na utakmicu s Nišlijama, ali još je dovoljno vremena ostalo do srede i ne bih to konkretizovao imenima u ovom trenutku.”

Utakmica Vojvodina - Budućnost igra se u sredu, a početak je zakazan za 18 časova.


O novom predsedniku UO u utorak

Od odlaska Dušana Mijića i Dragoslava Vukovića s čelnih pozicija u Fudbalskom klubu Vojvodina, radom novosadskog superligaša privremeno je rukovodila petočlana Komisija, koju je izabrala Skupština ovog kolektiva. Međutim, pri samom izboru Komisije, predsednik najvišeg klupskog tela Milan Davidov naglasio je da u što skorijem vremenu mora da bude pronađeno rešenje za mesto predsednika kluba, odnosno za članove Upravnog odbora.

„Zaista se odužio period od održavanja prethodne vanredne Skupštine, ali sam sada, za utorak u 18 časova, sazvao sednicu, na kojoj će biti izabran novi predsednik Upravnog odbora, baš kao i svih 11 članova ovog tela“, rekao je Davidov za Dnevnik.

“Dakle, najvažnija odluka koju će članovi Skupštine doneti biće izbor rukovodeće garniture i prvog čoveka FK Vojvodina u narednom periodu. U pojedinim medijima već su se pojavila i konkretna imena ljudi kojima će pripasti težak i nezahvalan posao da pokušaju da reše nagomilane probleme jednog od najstarijih superligaša u Srbiji, ali ćemo o njima mnogo konkretnije moći više da kažemo tek posle sednice vanredne Skupštine i samog izbora, koji će se održati u Fudbalskom centru “Vujadin Boškov”.”

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

Vanredna sednica Skupštine FK Vojvodina u utorak - Nova uprava, novi predsednik, novi sponzor