BK kompanija sledeće godine kreće sa gradnjom: "Cena stana biće 490 evra po kvadratu"


Predsednik "BK grupe" Bogoljub Karić najavio je za sledeću godinu početak gradnje stanova u Srbiji po ceni od 490 evra po kvadratu

Kako je saopšteno iz Jedinstvene Srbije, Karić je u Minsku ugostio predsednika te stranke i jagodinskog parlamenta Dragana Markovića Palmu i saradnike, sa kojima je obišao projekte koje u tom gradu gradi "BK grupa".

Kako se navodi, Karić je rekao da BK kompanija trenutno u Minsku gradi tri miliona kvadrata.

"Radi se o projektu 'Međunarodni finansijski centar Minsk', gde će biti izgrađeno 200.000 stanova i ovde će živeti 47.000 stanovnika. Mi smo još jedan kompleks od milion kvadrata završili za pet godina i tu će raditi 13.000 ljudi, a živeti 40.000", istakao je on.

Navodeći da ranije nisu postojali uslovi za gradnju u Srbiji, on je rekao da je danas situacija drugačija i da u našoj zemlji BK kompanija kreće sledeće godine sa gradnjom.

"Tamo gde mi budemo gradili cena stana biće 490 evra po kvadratu. Vratićemo srpsko građevinarstvo na mesto gde je nekada bilo i danas Srbija može imati deset milijardi evra godišnje od građevinske industrije, sa izgradnjom u svetu", naglasio je Karić, koji je i predsednik Pokreta snaga Srbije.

izvor: Tanjug, agencije, foto: ilustracija, 

POPULARNO