Besplatna autobuska linija Srbobran - Turija - Nadalj


Lokalna samouprava planira da u narednom periodu uspostavi i dodatne besplatne linije koje će povezati udaljena gradska naselja Srbobrana

Iako Srbobran ne spada među bogatije opštine, lokalna samouprava je odlučila da deo sredstava iz budžeta usmeri na poboljšanje standarda građana

Od početka meseca prigradski i gradski saobraćaj na teritoriji Opštine Srbobran je potpuno besplatan.
Autobusi besplatno prevoze putnike sa dvanaest polazaka iz Srbobrana preko Turije za Nadalj, i još toliko u povratku, a tokom vikenda saobraćaju tri kružne linije. Besplatne autobuske karte i povećan broj polazaka iznenadili su Srbobrance.

Besplatan prevoz će najviše značiti građanima Turije i Nadalja koji svakodnevno zbog škole ili radnih obaveza putuju u Srbobran.

Opština Srbobran je izdvojila 3,5 miliona dinara iz sopstvenih budžetskih sredstava kako bi svi putnici na teritoriji opštine do kraja godine imali besplatan autobuski prevoz. Predsednik opštine Srbobran Radivoj Paroški istakao je da su već duže vreme planirali ovu pogodnost.

"Mislim da će ovo biti od velike koristi za sve stanovnike Srbobrana. Mi smo jedna od retkih opština koja je obezbedila besplatan prevoz za svoje građane. Ovo bi moglo da bude motivacija za druge lokalne samouprave, jer se uz samo malo racionalniju potrošnju budžetskih sredstava može učiniti puno za standard naših građana. Mislim da je ovo potreba građana i zbog toga smo se odlučili za ovaj korak", istakao je Paroški.

Lokalna samouprava planira da u narednom periodu uspostavi i dodatne besplatne linije koje će povezati udaljena gradska naselja Srbobrana. Besplatan prevoz posebno će biti koristan u zimskom periodu za oko 1.200 đaka osnovnih škola i gimnazije u Srbobranu.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: ilustracija