Akcije u mini urbanim celinama: Zamena osušenih stabala, krčenje samonikle vegetacije...


U jesenjem periodu, dok miruje vegetacija, pa sve do početka proleća, radi se na sadnji i održavanju zelenila u gradu

Jedna od lokacija, na kojima je ovogodišnja tropska temperatura ostavila traga na nisko žbunje i drveće, jeste i Novo naselje.

Građani koji žive u delu oko ulice Seljačkih buna i Bulevara Kneza Miloša, nisu u potpunosti zadovoljni održavanjem zelenila u tom kvartu, posebno kada je u pitanju briga o oko 20 mladih stabala, posađenih pre tri godine.

S obzirom na izuzetno sušno leto, jedan broj osušenih biljaka u narednom periodu biće zamenjen, dok je za mladice za sada pronađeno najadekvatnije rešenje, navode u Zelenilu.

"Stavljena je drvena potpora, kako bi se drvo spasilo, s obzirom na to da je iskrivljeno i da je mlado, još je drvo nejako. Posle nekoliko godina, videćemo da li će u slučaju da bude opasno po bezbednost građana, mi ćemo ga ukloniti, ako ne, videćemo da li će potpora ostati ili će biti uklonjena", kaže Ivan Nožinić, portparol JKP "Gradsko zelenilo".

Osim redovnih održavanja, nadležni najavljuju i akcije ozelenjavanja u mini urbanim celinama, kao i izgradnju parka između Nove Detelinare i Novog Naselja. Trenutno, u gradu je u toku krčenje samonikle vegetacije, kao i radovi u Kameničkom parku.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO