1.000 posetilaca na međunarodnom takmičenju bajkera


Takmičari u bemiks i mauntinbajk fristajlu iz Poljske, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Češke i Srbije oduševili su Novosađane kojih je bilo skoro hiljadu
koji su posetili terene “Bukovac Bike Park Crew”.

Organizatori Nikola Lukičić, Bojan Jakešević, Petar Utornik, Ranko Dabović i Željko Milanović potrudili su se da opravdaju očekivanja svih ljubitelja ovog alternativnog sporta na trenutno najboljem terenu za bajkere u regionu.

Velika posećenost govori da su Novosađani sve više zainteresovani i za malo drugačije sportove.

Da je mauntinbajk sve atraktivniji govori i činjenica da su juče izvedeni skokovi i trikovi koji su posetiocima, kojih je bilo i iz država regiona, oduzimali dah.

"Bilo je dvadesetak takmičara i poslužilo nas je lepo vreme, iako nam vetar nije išao na ruku, sve je proteklo u savršenom redu, na naše veliko zadovoljstvo", kaže za Dnevnik organizator Nikola Lukičić, koji je i sam bajker i jedan od zaslužnih što Novi Sad danas ima ozbiljne sloup kors terene.

Na takmičenju pod nazivom “Quatermile Slopestyle” mogli su se videti razni trikovi, okreti, skokovi od tri metra kada biciklisti lete, a pogled puca na obronke Fruške gore. Idealna lokacija za stazu koju mnogi smatraju srpski “drimlajn”.

"Konstantno unapređujemo i dodajemo nove staze, a imamo i onu za početnike, dok je takmičarska duga 350 metara i sastoji se od deset skokova, a na svakom po pravilima treba da se izvede neki trik", kaže Lukičić i dodaje da se na terenima nalazi i kružna staza, na kojoj je poenta da se ne vrte pedale, već da se “pumpa” bicikli, a kako i sama veština govori staza se naziva “pump track”.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: facebook.com/bikeparkbukovac