08.09.2017.

Vuković pred Skupštinu Voše: Ako bi svi dali ostavke, tada bi možda i moglo da se razmišlja o ostanku


Jednačina sa mnogo nepoznatih, to je situacija u FK Vojvodina pred današnju Skupštinu, koja zakazana u prostorijama FC “Vujadin Boškov” od 19 časova

Jedina stvar koja se ne dovodi u pitanje je da Dragoslav Vuković, nema nameru da ostane u Vojvodini, čak iako (teoretski) Skupština ne usvoji njegovu ostavku, prenosi Dnevnik.

„Nema šanse, Vojvodina me pod ovakvim uslovima ne interesuje. To je definitivno. Na poslednjoj utakmici publika je tražila od mene da odem, a u tome je učestvovao i deo skupštinara, pa je moralni čin s moje strane da napustim klub. Ako bi svi dali ostavke i bili raspisani novi izbori, tada bi možda i moglo da se razmišlja o ostanku, ovako nemam nameru da ostajem pod ovim sazivom Skupštine“, rekao je Vuković za Dnevnik.

Zanimljiv će biti i finansijski izveštaj koji će podneti predsednik NO u ostavci o kom bi takođe Skupština trebalo da se izjasni, a Vuković je u izjavi za Dnevnik rekao da je dug Vojvodine daleko manji nego što se u javnosti iznosi.

„Kažu da je dug 7,5 miliona evra, pa hoću da ih pitam odakle im taj podatak? Dok sam bio u klubu, smanjio sam dug na oko 3,2 miliona, u tom periodu plaćeni su računi, isplaćeni igrači i Radna zajednica, a Vojvodinu ostavljam na drugom mestu na tabeli. E, sada neka dođe neko drugi“, kaže Vuković za Dnevnik.

Današnjom Skupštinom će predsedavati Milan Davidov, koji je bio štur sa informacijama.

„Dnevni red je utvrđen, a u njegovom sklopu će jedna od tačaka biti i ostavka predsednik a NO Dragoslava Vukovića. ostale stvari nisu poznate, a videćemo kakvi će se predlozi naći i kako će se o njima skupštinari izjasniti“, rekao je Davidov.

Podsećanja radi, Vojvodina trenutno preživljava verovatno najteži period u posleratnoj istoriji. Nažalost, često u Vojvodini nije bilo lako, ali da je račun mesecima u blokadi, da se plene rekviziti iz teretane i da se klupski autobus nađe pred plenidbom zbog neplaćenih računa, do sada nije viđeno.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić