01.09.2017.

Vuković nije optimista kada je budućnost Voše u pitanju: Ako klub nastavi da funkcioniše kao do sada - od njega nema ništa


Nove turbulencije potresaju novosadsku Vojvodinu, predsednik Nadzornog odbora Dragoslav Vuković podneo je neopozivu ostavku, Skupština u sredu

- Vreme je da se stvari isteraju na čistac. Ja pod ovim uslovima više neću da vodim klub, ne pada mi na pamet. Moja borba je izgubila smisao. Neka drugi vode klub, ako im zaista treba Vojvodina. Možda će to neko raditi bolje od mene – rekao je Vuković za Dnevnik.

- Iamo sam viziju kako Vojvodina treba da izgleda, mislim da sam bio na dobrom putu, ali nisam imao podršku, već opstrukcije. – rekao je Vuković, te nastavio gotovo u jednom dahu. - Svakome mogu da pogledam u oči, jer sam Vojvodini davao, a ne uzimao. Ponosan sam na ono što sam uradio za osam meseci koliko sam bio predsednik Nadzornog odbora. Vratio sam preko tri miliona evra duga, isplatio plate igračima i minimalce Radnoj zajednici. Da, minimalce, ali iz svog džepa, jer je klupski račun konstantno u blokadi, a blokadu drže i neki od članova Skupštine. Smetam im jer sam hteo to da presečem, da ne dozvolim da ko kako stigne izvlači novac iz kluba, zato su i organizovali bukače da me vređaju i viču “uprava napolje” – kaže Vuković za Dnevnik.

Iako kaže da Vojvodini želi sve najbolje, te da je na neki način zahvalan onima koji su ga terali iz kluba, jer su mu skinuli veliki teret s leđa i “probudili ga iz lažnog sna”, Vuković nije optimista kada je budućnost novosadskih crveno – belih u pitanju. - Vojvodini treba jedan hirurg. Da seče. Da, to će da boli, ali to je jedini put do ozdravljenja. Ako klub nastavi da funkcioniše kao do sada, od njega nema ništa. Sva rukovodstva godinama unazad su probleme gurala pod tepih, a ja sam pokušao da ih rešavam. Zato sam mnogima zasmetao, jer im nisam dozvoljavao da rade šta hoće, kako su navikli. Verujem, da dođe neki bogati bankar i recimo, istrese 10 miliona evra, oni koji u kandžama drže klub bi to potrošili, pa onda tog bankara oterali iz kluba i optuživali ga da je loše radio – rekao je za Dnevnik doskorašnji predsednik Nadzornog odbora.

izvor: dnevnik.rs, foto: NSinfo

Skupština u sredu - dug Voše nezvanično oko sedam i po miliona evra

POPULARNO