01.09.2017.

Vuković: Ne vidim izlaz, Vojvodini nema spasa


Predsednik Nadzornog odbora, Dragoslav Vuković, odlučio je da se povuče iz Vojvodine

– Došao je kraj ovoj mojoj avanturi. Ne mogu više, neka dođe neko ko zna bolje. Čaša se prelila na poslednjoj prvenstvenoj utakmici sa Spartakom na „Karađorđu”. Neću više da trpim. Da dajem svoj novac, a da me nazivaju lopovom!? Ne, zaista je kraj. Definitivno. Vojvodina me pod ovakvim uslovima više ne interesuje. Obavestiću o tome klupsku Skupštinu i neka njeni članovi pronađu novo rešenje, rekao je Vuković za Žurnal.

Teško se, kaže, snaći u opštem haosu:

– Ne vidim izlaz, Vojvodini nema spasa. Popisana joj je imovina, blokiran je račun, dugovima iz prethodnog perioda kao da nema kraja... U takvim okolnostima, finansiranje Vojvodine izgleda kao beskonačno sipanje novca u bure bez dna. Mnogo me je ovo koštalo. Dovoljno je, na primer, da se kaže da se u klupskoj kuhinji svakodnevno priprema 120 obroka. Ili, da izvlačenje linija na terenima u FC „Vujadin Boškov” dnevno košta 10.000 dinara. Treba imati novac samo za minimalno dnevno funkcionisanje, rekao je Vuković za Žurnal.

– I posle svega, na red dođe saznanje o postojanju izlaznih klauzula za igrače. Vojvodini ostaju mrvice, jer su se u transfere igrača mnogi ugradili, čak i pojedinci iz klupskog rukovodstva!? Svima su džepovi puni, a klupska kasa je hronično prazna.

Zbog svega toga, sa olakšanjem zaključuje:

– Probao sam, nisam uspeo. Neka dođe neko drugi – kaže Dragoslav Vuković za Žurnal.

izvor: zurnal.rs, foto: fkvojvodina.rs

POPULARNO