08.09.2017.

Vozom preko Žeželja u januaru: "Od BG do NS i od NS do SU za nešto više od pola sata"


Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da će novim Žeželjevim mostom na Dunavu u Novom Sadu uskoro moći da se prošeta

Kako je istakla, železnički saobraćaj će biti pušten u januaru, a na proleće, po završetku pristupnih saobraćajnica, biće i za drumski saobraćaj.

"Žeželjev most se nalazi na važnom koridoru, deo je velikog projekta modernizacije pruge Beograd-Budimpešta i uskoro će, zahvaljujući novoj pruzi, od Beograda do Novog Sada, kao i od Novog Sada do Subotice, da se stiže za nešto više od pola sata", rekla je Mihajlovićeva povodom spajanja dela mosta sa centralnim stubom sa petrovaradinske strane.

Ona je istakla zadovoljstvo zato što će početkom oktobra i konstrukcija sa novosadske strane biti spojena sa centralnim stubom i što na gradilištu u svakom trenutku ima 180 radnika, koji čine sve da most uskoro bude gotov. Mihajlovićeva je naglasila da je Žeželjev most simbol budućnosti Srbije, ali i opomena svima da je nedopustivo da se 18 godina čeka na završetak jednog tako važnog projekta.

Podsetimo, ministarka je istakla da je to to što radovi kasne na Žeželjevom mostu i što neće biti završeni u novembru, kako je ranije najavljeno, zbog problema sa vodostajem Dunava.

izvor: Beta, agencije, foto: Aleksandar Obradovic, youtube, print screen

Luk novog Žeželjevog mosta stigao na stub - sledi montaža (VIDEO 8 dana za 1 minut)

ES!NFO esrbija.info