15.09.2017.

Voša još uvek bez Uprave: "Hitno ćemo se posvetiti deblokadi računa - hitni razgovori sa potencijalnim sponzorima"


U Fudbalskom centru “Vujadin Boškov” u Veterniku je vanredno zasedala Skupština FK Vojvodina

Zbog kratkog vremena koje je proteklo od prošlog zasedanja najvišeg klupskog tela, odgovarajuće rešenje još nije pronađeno, pa je imenovana Komisija koja će rukovoditi klubom i utvrditi pravo ekonomsko, finansijsko i pravno stanje FK Vojvodina.

Voša ipak nije dobila predsednika i Upravu - klub preuzela Radna komisija


Skupštini su prisustvovala 33 njena člana (od 55 ukupno), čime je ona imala kvorum i mogla da donosi punovažne odluke. Nakon što su izabrana radna tela, predsednik Milan Davidov je rekao:

“Nismo uspeli da pronađemo ozbiljno i trajno rešenje za mesto predsednika Upravnog odbora, pa, u skladu sa svojim ovlašćenjima, predlažem da imenujemo Komisiju koja će, do izbora novog predsednika, obavljati taj posao. U nju predlažem privrednika Nenada Rončevića, generalnog direktora “Dnevnik Vojvodina presa” Dušana Vlaovića, potpredsednika Skupštine Dragana Veljkova, kao i advokate Milana Đukića i Milana Đurića. Očekujem da ćemo u najskorije vreme, već za desetak dana, imati i predlog za novog predsednika kluba.", prenosi Dnevnik.

Predlog Davidova članovi Skupštine jednoglasno su prihvatili.

Dnevni red bio je donekle izmenjen, jer je član Nadzornog odbora Marko Petrović podneo ostavku na tu funkciju, pa je umesto njega u ovo telo izabran advokat Goran Karadarević.

Potpredsednik Skupštine Stevan Lalošević napomenuo je da Komisija koja je oformljena preuzima ovlašćenja Upravnog odbora, do trenutka kada on bude oformljen, a Milenko Damjanić je dodao da će zadatak novoustanovljenog tela biti i da priprema ljude koji žele i mogu da pomognu klubu finansijskim sredstvima.

Član Komisije Dušan Vlaović, po završetku vanredne sednice Skupštine kluba, rekao je:

“Do izbora novog Upravnog odbora, prioritet u radu biće nam da obezbedimo normalno funkcionisanje kluba. Uz to, pod hitno ćemo se posvetiti deblokadi računa koji je blokiran od decembra prošle godine, kao i finansiranju Omladinske škole i kompletnog kluba. Radićemo i na utvrđivanju pravog finansijskog stanja i broju izdatih menica, a oformićemo i pravni tim koji će u najkraćem roku napraviti analizu tekućih sudskih sporova. Naravno, predstoje nam i hitni razgovori sa potencijalnim sponzorima. Uz sve ovo, moraćemo da obezbedimo uslove za ostvarivanje odgovarajućeg nivoa sportskog dela, tj. rezultata svih selekcija, posebno prvog tima, kako bi oni bili onakvi na kakve su pristalice Vojvodine i svi Novosađani navikli. Imamo puno poverenje u sadašnji stručni štab i u mlade stručnjake koji su ponikli u klubu i od njih očekujemo da od postojećeg igračkog kadra izvuku maksimum na oba fronta, u prvenstvu i Kupu Srbije, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, foto: NSinfo

Voša ipak nije dobila predsednika i Upravu - klub preuzela Radna komisija

ES!NFO esrbija.info