Vojvodina ostaje bez "Voša busa", nisu plaćene popravke?


Znao sam u šta ulazim i sada nisam povređen, tim pre što sam "počistio smeće" i mnoge stvari postavio na svoje mesto

Voši bus nije oduzet - kreće za Beograd


Mnogo toga mora iz korena da se promeni, stvari da se isteraju na čistac da bi Vojvodina krenula napred, a u ovim uslovima sve je izgubilo smisao i više mi ne pada na pamet da vodim klub.

To ističe Dragoslav Vuković, predsednik Nadzornog odbora novosadskog superligaša i glavni finansijer kluba kojeg je, kako naglašava, zbog opstrukcije onih koji se kunu u Vojvodinu, posle osam meseci ostavio na drugom mestu na tabeli i izmiro sve obaveze prema igračima i zaposlenima, uz vraćene dugove u iznosu od 3,5 miliona evra.

- Neka drugi vode klub, možda će to raditi bolje od mene - ponovi je Vuković za Novosti. - Imao sam viziju, ali ne i podršku i, smatram, bio na dobrom putu. Vojvodini sam davao, a ne uzimao i ponosan sam na ono što sam uradio u proteklih osam meseci. Znao sam u šta ulazim i sada nisam povređen, tim pre što sam "počistio smeće" i mnoge stvari postavio na svoje mesto. Isplatio sam zarade igračima, minimalce zaposlenima iz svog džepa, jer je klupski račun u blokadi koju drže i neki od članova Skupštine sa svojim menicama. Znam da im smetam, jer sam presekao kanale kojima se izvlači novac iz kluba.

Vuković naglašava da mu je najviše smetao igrački kadar sa posebnim, izlaznim klauzulama u ugovorima po kojima zapravo, nisu ni fudbaleri Vojvodine.

- Ko zna ko se sve nije u to ugrađivao, a da dinar nije uložio. Pa zar bih tek tako pustio kapitene Dejana Melega i Bogdana Planića i druge dobre igrače da nisu imali te izlazne klauzule od kojih klubu ostaju mrvice. Klub je funkcionisao, ekipa druga na tabeli, ali su svi naši potezi omalovažavani. Ne znam zbog čega, jer, kažem, drugi smo na tabeli, a vreme će pokazati kakav je nov igrački kadar koji smo doveli. Neka vode klub oni kojima smetam, a pitam se samo ko će u ponedeljak obezbediti 120 obroka za decu u Omladinskoj školi i prvi pogon, voditi računa o opremi, košenju trave... To je suština i realnost - zaključio je Vuković za Novosti.

U Vojvodini kako Dragoslav Vuković naglašava, nema više šta da se ukrade.
- Prethodna rukovodstva nisu ni hleb pekaru plaćala. Klupska imovina je na meti sudskih izvršitelja, a vrhunac je mogućnost da Vojvodina ostane bez "Voša busa", za koji nisu plaćene popravke - kaže Vuković.

izvor: novosti.rs, foto: Dušan Jocić, fkvojvodina.rs

Voši bus nije oduzet - kreće za Beograd

POPULARNO