17.09.2017.

Veliki potencijal saradnje Novog Sada i Banja Luke


Član gradskog veća za upravu i propise Milan Đurić pozdravio je delegaciju Banja Luke

koja je posetila Novi Sad povodom radnog sastanka sa predstavnicima gradske uprave posvećenog međugradskoj saradnji u oblasti prostornog planiranja, saobraćaja, lokalnog ekonomskog razvoja, komunalnih poslova i finansija.

On je tom prilikom gostima poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo zbog susreta čelnika gradskih uprava Novog Sada i Banja Luke.

Današnji sastanak je korak dalje u razvijanju prijateljskih odnosa i saradnje dva grada. Siguran sam da će razmena znanja i iskustava doprineti boljem funkcionisanju gradskih administracija - rekao je Milan Đurić.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić zahvalio se u ime delegacije Grada Banja Luke na prijemu istakavši da Grad Banja Luka prepoznaje značaj ovog vida komunikacije sa drugim lokalanim samoupravama.

Kako je ocenjeno na sastanku gradovi Novi Sad i Banja Luka imaju velike potencijale kada je reč o primeni različitih modela u funkcionisanju vitalnih segmenata uprave, pa ovaj vid saradnje predstavlja dobru praksu za oba grada.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO