26.09.2017.

Uskoro spajanje Žeželjevog mosta - Bački luk kreće ka sredini Dunava


Prvi luk koji je s petrovaradinske strane namešten na središnji mostovski stub dugačak je 177 metara, dok je luk s bačke strane duži i njegov raspon je 219 metara

Luk novog drumsko-železničkog mosta s bačke strane Dunava u Novom Sadu uskoro bi trebalo da krene ka centralnom rečnom stubu i spoji se sa sremskim delom mostovskog luka koji je postavljen pre tri nedelje.

Gradilište novog Žeželjevog mosta s novosadske strane je živo, a mostovski luk navučen je na prvi rečni stub i sada se očekuje montiranje na baržu koja bi trebala da sprovede konstrukciju na sredinu Dunava i središnji stub.

Prvi luk koji je s petrovaradinske strane namešten na središnji mostovski stub dugačak je 177 metara, dok je luk s bačke strane duži i njegov raspon je 219 metara.

Prilikom nedavnog obilaska gradilišta novog mosta, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da će montiranje drugog luka početi u oktobru. On je tada kazao da, kao Novosađanin, nije zadovoljan zbog probijanja rokova, ali je zadovoljan naporima koje ulaže izvođač radova da se posao privede kraju.

Po poslednje utvrđenim rokovima, novi drumsko-železnički most u novembru bi trebalo da budu prohodan za pešake i bicikliste, u januaru za železnički saobraćaj, a do proleća bi trebalo, nakon izgradnje pristupnih saobraćajnica, da bude u punoj saobraćajnoj funkciji, kada njime krene drumski saobraćaj.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija, vojvodina.gov.rs

POPULARNO