18.09.2017.

U šest škola u Novom Sadu klasični, crveni školski dnevnici - biće zamenjeni elektronskim


U šest škola u Novom Sadu klasični, crveni školski dnevnici, biće zamenjeni elektronskim, a u OŠ "Miloš Crnjanski" od 1. septembra aktivno se sprovodi ta praksa

Ocene sa pismenog rada napisane crvenom, sa kontrolnog plavom, a one koje mogu da se ispave grafitnom olovkom – odlaze u prošlost, jer se u mnogim školama u Srbiji uvode novi, elektronski dnevnici.

Tim digitalnim procesom, obuhvaćeni su svi razredi, osim prvog. Škola "Miloš Crnjanski" prva je u Novom Sadu koja primenjuje taj novi način rada.

Direktor škole i koordinatori koji su tehnička podrška, jedini imaju uvid u ceo e-dnevnik, odeljenski starešina može da pogleda ocene svih đaka u razredu, a nastavnici mogu videti samo one podatke koji su uneti u okviru njihovog predmeta. Roditelji takođe imaju mogućnost da vide unose koji se tiču njihove dece.

Kako bi se koristio elektronski dnevnik, potreban je stalan pristup internetu, kao i računar, tablet ili mobilni telefon. U školi "Miloš Crnjanski" je sve to obezbeđeno, i oni se nadaju da će se uvođenjem tog programa, unaprediti školski sistem.

izvor: rtv.rs, foto: blackzheep/freedigitalphotos.net

POPULARNO