03.09.2017.

U planu i nova Podbara: Luksuzni stanovi "planu" unapred - Usvojeni urbanistički planovi koji dozvoljavaju izgradnju višespratnica


Sve manje je atraktivnh lokacija u Novom Sadu za izgradnju stanova, ono što je preostalo u užem i širem jezgu grada su retke i već zauzete parcele, gde predstoje građevinski radovi

Preostali su obodi grada pa se može reći da se stambena izgradnja početa pre dve decenije u Novom Sadu duž starih i novootvorenih bulevara polako završava.

Jedna od zgrada na dobrom mestu je upravo stambeno - poslovni objekat u Stražilovskoj ulici na uglu sa Ulicom Maksima Gorkog u neposrednoj blizini fakulteta koji samim tim što je blizu Univarziteta Novi Sad, ali i centra Novog Sada predstavlja top lokaciju.

Objekat se posebno izdvaja izgledom i prolaznicima skreće pažnju stilskom fasadom sa ornamentima koju krase kovane ograde, pa pogled na novonastalu građevinu kod posmatrača podseća na arhitekturu iz prošlih vremena, prenosi Dnevnik.

Direktor “Bulevar invest” Ivan Žarković kaže za Dnevnik da su atraktivne lokacije u Novom Sadu na izdisaju, ali da bi najstariji deo Novog Sada, Podbara, mogao u narednom periodu da bude veliko gradilište i postane atraktivno za promet nekretnina zbog lokacije, blizine užeg centra grada.

Na tom potesu već ima izgrađenih stambeno - poslovnih zgrada ali još uvek dominira porodično stanovanje naspram kolektivnog.

Ali su sada usvojeni urbanistički planovi koji dozvoljavaju izgradnju višespratnica, pa je investitorima i vlasnicima kuća dozovoljeno trgovanje.

Interesovanje za luksuzne stanove postoji kod kupaca pretežno na radu u inostranstvu, koji bi želeli stan bez mnogo komšija, sa jednim ili više parking mesta, s lepim pogledom i prostorom od najmanje stotinu kvadrata, kaže Žarković za Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, foto: NSinfo

POPULARNO