07.09.2017.

U narednim mesecima Novi Sad dobija novi park - Čisti se prostor između Novog naselja i Detelinare


75 odsto površine u parku treba da čine zelene površine

Radnici "Gradskog zelenila" su počeli sa uređenjem prostora između Detelinare i Novog naselja gde će u narednim mesecima nići novi park.

Kako su za 021.rs potvrdili u "Zelenilu" u naredna dva do tri meseca njihovi radnici će uklanjati divlje deponije, oštećeno zelenilo i pripremiti površinu za radove. Portparol ovog preduzeća Ivan Nožinić kaže da se krči prostor površine od tri i po hektara i da će Novosađani za desetak dana videti daleko više njihovih radnika.

"Krčenje će trajati dva do tri meseca, a onda sledi izgradnja objekata za šta "Zelenilo" nije nadležno, već je to posao Uprave za građevinsko zemljište i investicije. Kada oni završe svoj deo posla, naši radnici će početi sadnju zelenila jer 75 odsto površine u parku treba da čine zelene površine", obajšnjava Nožinić.

Park i objekte u njemu izgradiće preduzeće koje izabere Uprava za građevinsko zemljište i investicije na posebnom tenderu koji još nije raspisan. Kada će to biti još nije poznato, jer je prvo potrebno projektovati izgled budućeg parka, zašta je tender u toku. UGZI je već obavio otvaranje ponuda, ali odluka o projektantu još nije doneta.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija, radnatt/freedigitalphotos.net

Nova zelena oaza grada - Park između Detelinare i Novog naselja gotov u 2018. godini