13.09.2017.

Trofej Ilija Pantelić: Internacionalni dečiji festival fudbala - Legendi u čast


„Trofej Ilija Pantelić“, internacionalni dečji festival fudbala u svom trećem izdanju, 30. septembra i 1. oktobra održaće se prvi put u Novom Sadu uz učešće čak 82 ekipe

Prethodne dve smotre u znak sećanja na legendarnog golmana Vojvodine i reprezentacije Jugoslavije održane su u BiH a ovaj put će mališani raspoređeni u šest uzrasnih kategorija, godišta od 2005. do 2010., igrati na terenima novosadskih klubova, Železničara, Kabela, Slavije i sportskog centra Sajmište.

- Dolazak su potvrdile ekipe Vojvodine, Crvene zvezde, Partizana, Spartaka, Čukaričkog, Rada, Reprezentacije Republike Srpske (generacija 2005), kao i mnogi naši i klubovi iz regiona iz Rumunije, Mađarske, BiH, Makedonije a očekujemo potvrde klubova iz Hrvatske, Bugarske i Austrije- kaže Milan Čabrić menadžer agencije „Inter sport frends“ koja ispred porodice Pantelić organizuje manifestaciju, prenose Novosti.

- Cilj nam je, s obzirom na to da smo jedna od najmasovnijih i najorganizovanijih manifestacija sporta, da se mališani druže, stiču nova poznanstva i da otrgnemo od zaborava našeg legendarnog golmana.

Promoteri manifestacije su Dušan Tadić, Dragan Džajić, Mirsad Fazlagić, Ivica Osim, Milovan Rajevac, Zoran Simović.

izvor: novosti.rs, agencije