21.09.2017.

Toplana spremno ulazi u novu grejnu sezonu - cene grejanja sigurno neće biti povećavane


Cene grejanja sigurno neće biti povećavane, dok će eventualno sniženje cena usluga „Toplane“ biti izvesno nakon što bude procenjen efekat takvog poteza

Svi radovi na vrelovodnoj mreži gradskog sistema daljinskog grejanja biće završeni do kraja septrembra i nema bojazni da će uticati na početak grejne sezone, saopšteno je juče iz Novosadske toplane.

Iz preduzeća poručuju da će sve cevi biti položene u rovove i povezane na mrežu, koja će biti funkcionalna i spremna za početak grejne sezone kada se steknu vremenski uslovi.

Kako navode u Novosadskoj toplani, u drugoj polovini građevinske sezone otvorena su mnogobrojna gradilišta na delovima mreže s najvećim brojem havarija, i do sada je urađen veliki deo posla, dok se trenutno završavaju preostale rekonstrukcije vrelovoda. Za te radove „Toplana“ je izdvojila 1,15 milijardu dinara.

U ovom trenutku aktivna su gradilišta u bloku ulica Vojvode Mišića, Stevana Branovačkog i Sonje Marinković, te u bloku Marodićeve ulice i ulica Bogdana Garabantina i Sestara Ninković. Po planu teče rekonstrukcija vrelovoda u Kosovskoj ulici, u bloku ulica Vojvođanskih brigada, Milete Jakšića, Miroslava Antića, Žarka Zrenjanina i Stražilovske, u bloku ulica Janka Veselinovića, Ilije Birčanina i Kornelija Stankovića, kao i u krugu Kliničkog centra Vojvodine.

Nasipanje i asfaltiranje nakon završenih radova u toku je u bloku ulica Janka Čmelika, Milete Protića i Boška Vrebalova, na delu vrelovoda na Bulevaru cara Lazara, kao i na kilometar dugoj trasi na Bulevaru oslobođenja.

Nakon tih brojnih rekonstrukcija, stepen korisnosti distributiovnog sistema „Novosadske toplane“ dosegao je 90 procenata, što je, kako napominju u „Toplani“, veliki uspeh za tako veliku mrežu s velikim brojem potrošača. Zamenom desetak kilometara vrelovoda godišnje, Novi Sad sada ima mrežu čija je starost u evropskom proseku.

Kako kažu u Novosadskoj toplani, cene grejanja sigurno neće biti povećavane, dok će eventualno sniženje cena usluga „Toplane“ biti izvesno nakon što bude procenjen efekat takvog poteza.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO