25.09.2017.

Svi za jednog - jedan za sve: Dunavski biznis forum početkom oktobra u Novom Sadu


Šesti Dunavski biznis forum biće održan 5. i 6. oktobra u Novom Sadu u Master centru Novosadskog sajma ali i u prostorijama Privredne komore Vojvodine

Moto ovogodišnjeg foruma je čuvena musketarska rečenica „Svi za jednog – jedan za sve". Cilj foruma iza kojeg stoje Media invent, Privredna komora Vojvodine, Institut evropskih regiona iz Salzburga ali i RTV kao medijski sponzor, jeste promocija Dunavske strategije i uticaj biznisa na njenu primenu.

Transport, logistika, privredna, naučna i kulturna saradnja, zaštita reke i životne sredine, preduzetništvo. Zajednički imenitelj im je reka Dunav koja u pojedinim državama, samo kroz rečni transport i logistiku, ostvaruje od 5 do 9 odsto bruto društvenog proizvoda.

U radu Dunavskog biznis foruma učestvovaće vodeće ličnosti iz nauke, politike, diplomatije, privrede i medija iz 14 država Podunavskog sliva kako bi razmenom pozitivnih iskustava i informacija uticali na kvalitetniji i brži razvoj ljudi i ekonomija kroz stvaranje profesionalne organizacije Dunavski region.

"Pokrovitelj ovog najznačajnijeg događaja u regionu, jeste Privredna komora Srbije, sa Privrednom komorom Vojvodine i ja im se zahvaljujem što su podržali ovu inicijativu i naš entuzijazam da održimo kontinuitet Dunavskog biznis foruma. Koliko je on ozbiljan, govori i podatak da je već drugu godinu zaredom naš partner institut Evropskih regiona iz Salcburga", rekao je izvršni direktor Foruma Vlado Markanović.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO