Svetleći info panoi širom grada: Postavljanje više od 60 tabli turističke signalizacije za hotele


Tokom druge faze, koja se odvijala lane, dvostrani „Siti lajt” (svetleći) panoi postavljeni su na devet lokacija

Turistička organizacija Novog Sada već treću godinu zaredom realizuje projekat pod nazivom „Turistička signalizacija”.

U prvoj fazi projekta, tokom 2015. godine, u užem centru grada postavljeno je pet trostranih panoa s fotografijama i turističkim informacijiama – na Trgu slobode (informacije o Gradskoj kući, hotelu „Vojvodina” i spomeniku Svetozaru Miletiću), u Katoličkoj porti (informacije o Župnoj crkvi Imena Marijinog, Katoličkoj porti i Kulturnom centru Novog Sada), u Jevrejskoj opštini u Jevrejskoj ulici (informacije o Sinagogi, Jevrejskoj ulici i Lipotu Baumhornu), na Trgu Marije Trandafil kod Matice srpske (informacije o Matici srpskoj, Nikolajevskoj crkvi i plakat s mapom) i u Ulici Nikole Pašića (informacije o Vladičanskom dvoru, Sabornoj crkvi i Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj”).

Tokom druge faze, koja se odvijala lane, dvostrani „Siti lajt” (svetleći) panoi postavljeni su na devet lokacija, i to na Pozorišnom trgu, Univerzitetu u Novom Sadu, Štrandu, Autobuskoj stanici, Petrovaradinskoj tvrđavi, u Ulici Modene, Dunavskom parku, Sremskoj Kamenici i kod Crkve Snežne gospe na Tekijama.

Treća faza obuhvata postavljanje više od 60 tabli turističke signalizacije za hotele na svim prilaznim putevima da bi se turistima olakšalo informisanje i snalaženje na licu mesta. Po planu, to će biti realizovano do kraja godine.

izvor: dnevnik.rs, foto: NSinfo

POPULARNO