Svečanom povorkom ulicama Novog Sada - Počinje Gradić fest


Festival uličnih svirača "Gradić fest" počinje danas svečanom povorkom koja će proći ulicama Novog Sada, od Trga slobode do Podgrađa Petrovaradinske tvrđave

Povorku građana i umetnika predvodiće "Flaach Bras Band" iz Švajcarske, orkestar od 30 limenih duvača koji svira u hodu, a vizuelni segment činiće pet velikih skulptura napravljenih od balona, koje predstavljaju pet zlatnih ptica, simbol mira prisutan na grbu Petrovaradina.

Baloni, koji su često u kolektivnoj podsvesti povezani sa animacijom i zabavom, u ovom slučaju postaju umetničke skulpture velikih dimenzija, koje će sama publika nositi i pokretati tokom povorke.

Autori skulptura su Nenad Đukić, Novosađanin koji živi i radi u Francuskoj i Šon Runi iz Kanade, koji će nastupiti na festivalu i kao muzičar, svirajući na jedinstvenim instrumentima koje pravi od balona.

Program Internacionalnog filmskog festivala "Cinema City", koji se održava u okviru "Gradić festa", svečano će biti otvoren dodelom nagrada IBIS Mirjani Karanović i Miodragu Miši Miloševiću za njihov neizmeran doprinos domaćoj kinematografiji.

Nakon toga biće prikazani filmovi "Rekvijem za gospođu J" Bojana Vuletića i "Srce od kamena" islandskog reditelja Gudmundura Arnara Gudmundsona.

izvor: Tanjug, agencije, foto: facebook.com/UlicniSviraci

Tri dana radosti - muzika, film, pozorište, umetnost, zabava!
Festival uličnih svirača ti predstavlja - Gradić Fest!

Festival uličnih svirača, Cinema City, Pop Up (Carolija Berberaj & Public ∏), Scenatoria, Suburbium, Fruškać, Happy Trash Production, Ugrip i AAaaa Festival udružiće se od 1. do 3. septembra na ulicama Petrovaradinskog podgrađa oko ideje oživljavanja Gradića kroz muziku, film i umetničke performanse!

više na: www.ulicnisviraci.com

DOGAĐAJI U NS

POPULARNO