15.09.2017.

Stižu testovi za narkotike za đake u Novom Sadu


Održana je 18. sednica koordinacionog tela za borbu protiv vršnjačkog nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Novog Sada

na kojoj je najavljena nabavka testova na narkotike, za čiju nabavku je grad Novi Sad odvojio sredstva iz budžeta.

Na 18. sednici koordinacionog tela za borbu protiv vršnjačkog nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Novog Sada, govorilo se o tri tačke dnevnog reda, a analiziralo se i prestupničko ponašanje mladih u vaspitno-obrazovanim ustanovama.

Prevencija vršnjačkog nasilja nastaviće da se sprovodi i tokom školske 2017/2018. godine kroz projekat Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja - „Osnovi bezbednosti dece".

Novi Sad je prvi grad u našoj zemlji koji je oformio koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama i čiji je rad prepoznalo Ministarstvo obrazovanja, koje je na osnovu tog primera u novom Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja najavilo formiranje koordinacionog tela u svim lokalnim samoupravama. Grad Novi Sad i u novoj školskoj godini nastavlja sa preventivnim merama.

izvor: agencije, foto: ilustracija

ES!NFO esrbija.info