23.09.2017.

Stara Voša sve jača - Brza košarka, sa mnogo napada, ekipa šuterska i borbena


Vojvodina će i u KLS imati verovatno najmlađi tim, kao i lane kada su zauzeli drugu poziciju u Drugoj ligi Srbije

Pripreme košarkaša Vojvodine, koji će u nastupajućoj sezoni posle jedne decenije zaigrati u Košarkaškoj ligi Srbije, prethodnih dana imaju novu dimenziju, s obzirom da su se radu prvog tima priključili i dvojica iskusnih igrača, Stefan Stojačić i Nebojša Jovišić.

Od pomenutog dvojca se očekuje da iskustvom i kvalitetom podignu igru crveno – belih na viši nivo.

- Zadovoljan sam kako ekipa radi i trenira, a sve to još bolje izgleda od kad su nam se priključili Stefan i Nebojša. Imamo mnogo mladih igrača koji imaju priliku da uz njih napreduju. Doduše, povremeno je vidljiv umor, samim tim i blaga nervoza uz manje povrede, ali to je normalno za ovaj deo priprema – kaže trener Vojvodine, Filip Socek.

Novajlija iz Dinamika Aleksa Čubrilo zaradio je distorziju skočnog zgloba, dok plej koji se nalazi na pozajmici iz Mege, Jovan Virijević ima hematom na kolenu, ali se očekuje da se obojica ubrzo vrate u redovan trenažni prices.

Vojvodina će i u KLS imati verovatno najmlađi tim, kao i lane kada su zauzeli drugu poziciju u Drugoj ligi Srbije. Ni stil igre neće pretrpeti veće promene. - Mi od naše igre ne odustajemo, a to je brza košarka, sa mnogo napada, ekipa je šuterska, ali i borbena – najavljuje Socek.

Nakon učešća na jakom turniru u Mađarskoj, sledeću kontrolnu utakmicu Vojvodina će odigrati protiv Beovuka, u subotu od 19.30 časova u maloj sali Spensa. Do početka prvenstva u planu su još dve trening-utakmice, ali njihov datum još nije poznat. Po rasporedu, Vojvodina bi u prvom kolu trebala da dočeka Vrščane, ali ekipa iz južnog Banata treba da odigra finalni turnir za popunu ABA 2 lige, koja će se igrati od ove sezone. Ako se Vršac plasira u ovo takmičenje, Vojvodina će u 1. kolu imati drugog rivala.

izvor: dnevnik.rs, foto: kkvojvodina.rs