22.09.2017.

Srcem i muzikom za Detelinaru - u utorak


Udruženje građana "Novi Sad" poziva sve ljude dobre volje, pre svega dobre komšije Detelinare, da pruže podršku manifestaciji „Srcem i muzikom za Detelinaru"

koja će se održati u utorak, 26.septembra od 17,30 u centru Stare Detelinare, (ispred robne kuće – Milenka Grčića 6a ).

Novosadsko naselje Detelinara oduvek je bilo bogato veselom i talentovanom decom, koja su uspevala svuda po svetu, ali nikada nisu zapevala i zasvirala baš u kraju u kojem su rođena. Vođeni ovom statistikom, organizatori su rešili da spoje lepo, korisno i naravno humanitarno.

U saradnji sa nastavnicom muzičkog obrazovanja, Milkom Jurišić, 26. septembra će na Detelinari, pevati i svirati upravo talentovana deca iz kraja, koja zajedno sa svojim nastavnicima (solo i horski), godinama neguju muziku na kvalitetan način i od toga ne odustaju.

Manifestacija „Srcem i muzikom za Detelinaru", kao i sve  dosadašnje manifestacije, imaće humanitarni karakter. Ukoliko su i koliko u mogućnosti, građani će moći da doniraju prilog za lečenje šestogodišnjeg Luke Čanjija koji boluje od Limfoblastne leukemije. Luka je mali „Detelinarac", đak prvak koji je međutim, na primanju treće terapije u novosadskoj Dečjoj bolnici i njegovim roditeljima nedostaju sredstava za nastavak lečenja.

I na ovom događaju građani će moći da doniraju prikupljene plastične čepove volonterima iz Udruženja „Čepom do osmeha" .

Podršku manifestaciji pružiće i poznati novosadski sportisti sa Detelinare, Nenad Pagonis i Milica Starović.

foto: ilustracija

POPULARNO