21.09.2017.

Sprema se i drugi Lidl u Novom Sadu - Prvi supermarket gotov, čeka se otvaranje


Nemački lanac supermarketa Lidl kupio je na javnoj licitaciji parcelu 10235/3 za 233,4 miliona dinara. Reč je o prostoru starog rasadnika na Futoškom putu

Na ovoj parceli Lidl će moći da sagradi prodajni objekat visine do jednog sprata. Inače, Lidl je prvi plac na uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevara Evrope kupio od Grada 2012.

Ova nemačka kompanija bila je jedini ponuđač na licitaciji, tako da su zemljište od Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) kupili po početnoj ceni.

Predstavnici Lidla za 021.rs nisu mogli da daju zvanične informacije o rokovima izgradnje i planovima, jer nisu imali dozvolu centrale kompanije, ali su ipak potvrdili da planiraju da na Futoškom putu sagrade drugi prodajni objekat u Novom Sadu.

Prvi supermarket "Lidla" već nekoliko meseci stoji sagrađen na uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevara Evrope i samo od odluke ove kompanije zavisi kada će biti otvoren. Prema poslednjim informacijama to će se dogoditi 2018. godine.

Podsetimo da je Lidl prvi plac na uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevara Evrope kupio od Grada 2012. godine po ceni od 1,6 milion evra.

Inače, u prostorijama UGZI-ja bila je zakazana i licitacija za prodaju placa od skoro 40.000 kvadrata, koji se nalazi takođe na prostoru nekadašnjeg rasadnika Gradskog zelenila na Futoškom putu, ali se za ovo zemljište koje se nudilo po ceni od 687 miliona dinara, niko nije javio. Ova parcela koja je namenjena za izgradnju tržnog centra ponovo će biti ponuđena na licitaciji.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO