05.09.2017.

Raspisan tender za opremanje hale u Petrovaradinu - spremna za otvaranje


Uređenje sportske hale u Petrovaradinu privodi se kraju, a dokaz za to je javna nabavka za njeno opremanje koju je Gradska uprava za imovinu i imovinskopravne poslove raspisala krajem avgusta

Tenderom je obuhvaćena nabavka, transport i montaža konstrukcije za košarku, odbojku i rukomet, odgovarajućih standarda, s potrebnim atestima, tako da ispunjava kriterijum za odigravanje najvišeg nivoa domaćeg takmičenja. Rok za ponošenje ponuda je 11. septembar, a deset dana nakon toga biće doneta odluka o dodeli ugovora. Kako se u konkursnoj dokumentaciji navodi, ugovor će biti dodeljen firmi s najboljom ponudom, odnosno najnižom cenom nabavke. Očekuje se da bi do kraja ovog ili početkom sledećeg meseca ova sala u Ulici Vladimira Nazora mogla da primi prve sportiste na teren.

Konstrukcija za košarku mora biti montažno-demontažna, lako prenosiva na šest točkova, odnosno pokretna, tako da je tri osobe mogu postaviti i ukloniti sa sportskog terena za ne više od 15 minuta. Osim toga, neophodno je ugraditi ankere. Konstrukcija treba da bude opremljena setom odgovarajuće oblikovanih tapaciranih zaštita, da bude bele boje, jasno vidljiva igračima. Predviđeno je da koš-tabla bude od kaljenog stakla, u jednom komadu, s osvetljenjem oko oboda (da pokazuje kraj napada).

Odbojkaška oprema obuhvata aluminijumski stub s mehanizmom za zatezanje i mrežu ogovarajućih dimenzija, kao i antenu za mrežu. Takođe, treba ugraditi i nosače u podu u koje se stavljaju stubovi za odbojku, s poklopcem kada se ne koriste. Predviđeno je da zaštitni stubovi budu obloženi mekom zaštitom.

Prečke i stativa rukometnog gola treba da budu aluminijumskih profila, a mreža od plastificiranog najlona. Osim toga, neophodno je ankerisanje i učvršćivanje golova na postojećoj parket-podlozi, tako da ne smetaju kada golovi nisu montirani.

Sportska hala u Petrovaradinu obuhvata prostor od 2.400 kvadratnih metara i namenjena je sportistima, rekreativcima, deci i roditeljima, a za njenu izgradnju Grad je izdvojio više od 17 miliona dinara. Predsednik Saveta mesne zajednice Petrovaradin Dušan Popović kaže za Dnevnik da je urađen tehnički prijem hale, završene su pristupne saobraćajnice, kao i parking-prostori i rasveta.

– Hala je spremna za otvaranje, ostale su još neke sitne nabavke, poput klupa i plakara i vešalica u svlačionicama i nabavka i postavljanje sportske opreme – objasnio je Popović, prenosi Dnevnik. – Objekat ima najsavremeniju opremu, od sistema za grejanje, ventilacije, klima-uređaja, semafora, ozvučenja do energetskog bloka. Posebno su odvojene novinarske i VIP lože, a predviđen je i kafe-bar za osveženje. Hala će imati četiri svlačionice, lekarsku salu i salu za doping kontrolu, kao i sve druge neophodne sadržaje. Objekat ima gotovo 900 mesta za sedenje, a ukoliko se tu bude organizovala neka manifestacija, hala će moći da primi oko 3.000 posetilaca.

izvor: dnevnik.rs, foto: novisad.rs

POPULARNO