11.09.2017.

Programi podrške preduzećima i poljoprivrednicima - odskočna daska na početku


Programi podrške preduzećima i poljoprivrednicima, mnogima su bili odskočna daska na početku

Kako jedan broj preduzetnika, posebno onih koji tek ulaze u te vode, ne zna na koje se konkurse može prijaviti i koje uslove mora da ispuni, u Regionalnoj privrednoj komori održana im je prezentacija.

Razvojni fond Vojvodine trenutno ima otvorenih osam konkursa, tri kreditne linije za poljoprivrednu, tri za privredu, jednu sa lokalne samouprave i jednu namenjenu projektima Evropske unije.

"Ono gde je Razvojni fond povoljniji u odnosu na banke jesu duži rokovi. Za privrednike oni su do sedam godina, uz dve godine mirovanja otplate kredita, kao i nešto povoljnije kamatne stope", objašnjava Goran Savić, direktor Razvojnog fonda AP Vojvodine.

"Današnje okupljanje predstavnika malih i srednjih preduzeća treba da omogući njima što više informacija, odakle sve stižu sredstva, ko su davaoci sredstava, šta predstavljaju, preko kojih fondova, preko koje agencije...", navodi Slobodanka Džinović Kojić, iz Privredne komore Srbije.

U Vojvodini najveće interesovanje vlada za kreditne linije za privredu i sredstava za finansiranje investicija u poljoprivredi.

U Razvojnom fondu Vojvodine za poljoprivrednike, ove godine pripremaju novu kreditnu liniju za kupovinu nove i polovne poljoprivredne mehanizacije.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo

ES!NFO esrbija.info