24.09.2017.

Prodato više od 30.000 karata - Srpska invazija na Beč


Naša fudbalska reprezentacija će 6. oktobra u glavnom gradu Austrije od 20.45 odigrati pretposlednji meč u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji

Ukoliko selekcija Slavoljuba Muslina savlada domaćina na stadionu "Ernst Hapel", već tog dana će da izbori plasman na Svetsko prvenstvo na koje nije išla od 2010. godine i Južne Afrike.

Zanimljivo je da su Austrijanci upravo objavili da je do petkaprodato čak 30.000 ulaznica za duel sa Srbijom, a na stadionu će biti mesta za 48.500 navijača. Nema sumnje da će u naredne dve nedelje, koliko ima do početka utakmice, sve preostale karte biti rasprodate, jer mnogi Srbi zaposleni u Austriji, Nemačkoj i Švajcarskoj žele svoje mesto na tribinama u meču koji može da bude odlučijući na putu "orlova" ka Rusiji.

Austrijanci su odlučili da za navijače Srbije budu odvojeni sektori "A" i "F" na stadionu i oni su već rasprodati, a sada se naši navijači snalaze na razne načine, pa preko internet prodaje pokušavaju da dođu do mesta na kojima je obično domaća publika.

- Kako stvari stoje, na stadionu će biti mnogo više naših navijača i to nas sve raduje. Ujedno, to je i obaveza više da odigramo dobru utakmicu i obradujemo i naše ljude u Beču koji će sigurno napraviti atmosferu kao da igramo u Beogradu - kaže selektor Srbije Slavoljub Muslin.

Prema poslednjim informacijama, na stadionu "Ernst Hapel", smeštenom u parku Prater, na tribinama će u petak, 6. oktobra biti 80 odsto srpskih i tek 20 odsto austrijskih navijača. Obrazloženje je jednostavno, domaća publika je izgubila interesovanje i motiv za praćenje nacionalnog tima u kojem su dve glavne zvezde Arnautovića i Alaba, ali je izgubio skoro i teoretske šanse za plasman na Mundijal.

Mnogi naši navijači iz dijaspore veruju da će do karata doći baš preko svojih austrijskih prijatelja koji kupuju ulaznice za sebe, ali će ih ustupiti Srbima.

Austrijanci su odavno odredili cene ulaznica za meč sa Srbijom i one se već tri nedelje prodaju preko interneta. Najjeftinija karta košta 10 evra (za decu do 14 godina), a zatim slede karte od 26 evra (sektori C i D), 32 evra (sektor C2), 52 evra (E1, B2) i 64 evra (B1, B2, E1).

izvor: novosti.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO