01.09.2017.

Privode se kraju pripreme za Grožđebal


Pripreme za predstojeći Grožđebal koji će se održati u Sremskim Karlovcima od 8. do 10. septembra privode se kraju

Načelnica Opštinske uprave okupila je osim organizatora manifestacije i predstavnike preduzeća koja učestvuju, svako u svom delu, u realizaciji programa.

Na sastanku je bilo reči o regulaciji saobraćaja, prevozu posetilaca, obezbeđenju skupa, organizaciji parkinga i čistoći pre, u toku i posle Grožđebala.

Najpopularnija manifestacija u Sremskim Karlovcima, „Karlovačka berba grožđa“ ove godine biće održana nešto ranije, od 8. do 10. septembra, a razlog je, kako kažu u tamošnjoj opštini, ranije sazrevanje grožđa.

Ove godine će naša manifestacija u čast grožđa i vina biti nešto ranije u odnosu na prethodne, a razlog je ranije sazrevanje grožđa, kaže predsednik opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković i dodaje da su u razgovoru s određenim brojem vinara saznali da su klimatski uslovi ove godine, s mnogo više sunca a manje padavina, uticali na to da grožđe pre sazri.

Iz tog razloga, poručio je gradonačelnik, odlučili smo da manifestaciju organizujemo nešto ranije.

Po njegovim rečima, predviđeno je da se iz budžeta opštine izdvoji nešto više para za Grožđebal, što daje nadu da bi ove godine program i čitava organizacija mogli biti stepenik kvalitetniji u odnosu na lanjski.

foto: novisad.rs

Karlovačka berba grožđa - Grožđebal 2017. (Dejan Cukić, Kiki Lesendrić, Piloti... PROGRAM)


POPULARNO