30.09.2017.

Pripreme za izgardnju Fruškogorskog koridora


Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović održali su


prvu sednicu Radne grupe za praćenje realizacije infrastrukturnih projekata na teritoriji AP Vojvodine.

„Razgovarali smo o tome kako da unapredimo i realizujemo infrastrukturne projekte u Vojvodini, poput završetka Žeželjevog mosta, početka izgradnje Fruškogorskog koridora, ali i potpisivanja protokola o izgradnji brze saobraćajnice Novi Sad–Zrenjanin–Borča“, izjavila je potpredsednica Vlade.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da je na sednici bilo reči o završetku važnih projekata, ali i o početku realizacije novih.

„Sa Vladom Srbije vodimo politiku okupljanja oko projekata, jer to donosi rezultate. Pored završetka Žeželjevog mosta, početka izgradnje brze saobraćajnice od Novog Sada, preko Zrenjanina, do Borče i rekonstrukcije Grebenskog puta na Fruškoj gori, čiju obnovu smo u Pokrajini započeli, razgovarali smo i o finansijski manjim projektima, ali i te kako važnim za građane Vojvodine, poput izgradnje prečistača za vodu za piće, što je veliki problem u pojedinim vojvođanskim naseljenim mestima“, rekao je Mirović.

Mihajlovićeva je istakla da će se Fruškogorski koridor graditi po sekcijama, podsetivši da je u maju ove godine u Pekingu potpisan memorandum sa kineskom kompanijom „Čajna roud end bridz korporejšn“ (CRBC - China Road and Bridge Corporation) o gradnji ove saobraćajnice.

„Pripremljena je projektno-tehnička dokumentacija i tu nema problema. Razgovaramo uporedo sa Pokrajinskom vladom i kineskom kompanijom o uslovima i izvorima finansiranja ove važne saobraćajnice. Očekujem da do kraja godine, nakon potpisivanja komercijalnog ugovora sa CRBC za Koridor 11, dogovorimo okvire finansiranja i za Fruškogorski koridor“, rekla je Mihajlovićeva.

foto: ilustracija

400 miliona evra: U Kini potpisan Memorandum o razumevanju za Fruškogorski koridor

POPULARNO